Nyhetsarkiv

Cecilia Ardström ny tillförordnad vd för AMF Fonder

AMF Fonders styrelse och Jonas Eliasson har kommit överens om att Jonas Eliasson lämnar rollen som vd för AMF Fonder. AMF Fonders styrelse har samtidigt utsett Cecilia Ardström till ny tillförordnad vd för bolaget.

Läs mer


AMF Aktiefond Nordamerika och AMF Aktiefond Global 

Vi har upptäckt ett fel i vår handelskalender. AMF Aktiefond Nordamerika och Global är öppna idag måndag 12 oktober. Se vår uppdaterade handelskalender här: https://www.amf.se/vara-fonder/fondutbud-och-kurser/datum-da-fonderna-ar-stangda/


AMF Aktiefond Asien Stilla havet – handel och kurssättning åter igång (2 okt)

Efter att Tokyobörsen nu löst sina tekniska problem kan AMF Aktiefond Asien Stilla havet återigen handlas i som vanligt. Kunder som lade ordrar den 30 september 2020 kommer genomföra handel med ytterligare en dags framskjuten handel, dvs. 2 oktober i stället för 1 oktober.


AMF Aktiefond Asien Stilla havet - stängd för handel 1 oktober

På grund av tekniska problem så är börsen i Japan tillsvidare stängd (2020-10-01).Flera andra marknader i Asien är stängda pga helgdag. Eftersom en betydande del av de marknader som fonden handlar på är stängda samtidigt kan inte fondbolaget säkerställa tillförlitlig värdering av innehaven. Det innebär att ordrar i AMF Aktiefond Asien Stilla havet inte kan utföras som vanligt utan skjuts fram till att börsen fungerar igen. Detta gäller även kurssättning av fonden. 


Ändrad bryttid för ordrar i AMF Aktiefond Asien Stilla havet

Den 16 oktober 2019 ändrar vi bryttid på inkommande ordrar i AMF Aktiefond Asien Stilla havet. Det innebär att man behöver lämna in sin köp/sälj/bytesorder före kl. 15.00 för att få nästkommande bankdags kurssättning på fonden. Detta beror på att Asienregionen har en annan tidzon. Efter ändringen innebär det att alla AMFs fonder har samma bryttid för ordrar, kl. 15.00. Alla fonder förutom AMF Aktiefond Asien Stilla havet får handels/kursdag samma dag.


Nu lanserar vi en ny fond - AMF Aktiefond Tillväxtmarknader

Nu lanserar vi AMF Aktiefond Tillväxtmarknader med Henrik Oh som ansvarig förvaltare. Den nya fonden blir ett välkommet tillskott till vårt fondutbud på sammanlagt tretton fonder.

Nu lanserar vi AMF Aktiefond Tillväxtmarknader

Intervju med Henrik Oh


AMF startar ny fond – AMF Företagsobligationsfond

Den nya räntefonden kommer att vara tillgänglig för både kunder med sin tjänstepension i en fondförsäkring hos AMF, och för dem som vill köpa fonden för vanligt fondsparande.

Läs mer


Senareläggning av försäljning och inlösen av fonder

AMF Fonder AB har fredagen 1 november 2019 beslutat att senarelägga köp- och säljordrar i nedanstående fonder:

AMF Aktiefond Sverige, AMF Aktiefond Småbolag, AMF Aktiefond Världen och AMF Balansfond.

Anledningen är att fonderna inte kan värderas eftersom Stockholmsbörsen, Nasdaq, under dagen stoppat handeln.

Fondbolagets bedömning är att fonderna kommer att värderas som vanligt måndagen 4 november 2019.


AMF Aktiefond Mix slås ihop med AMF Aktiefond Global

Den 10 juni 2019 slogs AMF Aktiefond Mix ihop med AMF Aktiefond Global. Det innebär att AMF Aktiefond Mix inte längre finns kvar.

Som i ett led i vårt arbete att effektivisera vår förvaltning och att säkerställa att vi kan erbjuda låga fondavgifter och en fortsatt konkurrenskraftig avkastning, har vi valt att slå ihop dessa två fonder.

Läs mer


AMF Aktiefond Nordamerika får ny förvaltare

Från och med den 1 april tar Ulf Alexandersson över ansvaret som förvaltare för AMF Aktiefond Nordamerika. Ulf Alexandersson har jobbat sedan 2006 inom AMF och AMF Fonder i olika roller, senast som förvaltare och trader inom utländska aktier och innan dess som analytiker.

Björn Lind är fortsatt ansvarig för de breda fonderna, AMF Aktiefond Global, AMF Aktiefond Världen, AMF Aktiefond Balans och AMF Aktiefond Mix.


Byte av jämförelseindex i AMF Aktiefond Sverige med flera

Den 1 januari 2019 byter vi jämförelseindex för AMF Aktiefond Sverige och Sverigeindex i AMF Aktiefond Världen, AMF Aktiefond Mix  och AMF Balansfond.

  • AMF Aktiefond Sverige byter från OMXSBCAPGI till SIXPRX
  • AMF Aktiefond Mix byter Sverigeandelen 33 procent från OMXSBGI till SIXRX
  • AMF Aktiefond Världen byter Sverigeandelen 60 procent från OMXSBGI till SIXRX
  • AMF Balansfond byter Sverigeandelen 40 procent från OMXSBGI till SIXRX

Vi byter till det vanligaste och bredare jämförelseindexet SIXPRX och SIXRX. De flesta Sverigefonder på marknaden använder sig av detta index, därmed blir det lättare att utvärdera fonden.

Läs mer


Jonas Eliasson – vd för AMF Fonder

I början av 2018 fick AMF Fonder ny vd, då Jonas Eliasson tog över rodret efter Gunilla Nyström som valt att gå i pension. Jonas Eliasson är civilekonom med mångårig erfarenhet från fondbranschen och kommer senast från en post som vd för Alfred Berg Fonder.

Läs intervjun med Jonas Eliasson