Hållbarhet – för en bättre pension

Vi vill bidra till en långsiktig hållbar utveckling och samtidigt ge dig som sparare en bra pension.

Varför arbetar AMF med hållbarhet?

En stor del av vårt hållbarhetsarbete handlar om hur vi investerar din pension. Det bästa är att hållbarhet och avkastning ofta går hand i hand. När vi tar hänsyn till risker och möjligheter inom hållbarhet, så förbättrar vi chanserna för investeringar i bra företag som kan ge dig som sparare en bättre pension på sikt.

Vad betyder hållbarhet för AMF?

För oss som företag och investerare handlar hållbarhet om att ta ansvar för sin verksamhet, både på kontoret men även i de bolag som vi har investerat i. Hållbarhet omfattar exempelvis miljöpåverkan, arbetsvillkor och mångfalds- och jämställdhetsfrågor.

Hur kan jag få en hållbar förvaltning av min pension?

Hos AMF behöver du inte göra några aktiva val för att få en hållbar förvaltning. Hela vår kapitalförvaltning och alla våra fonder omfattas av vårt hållbarhetsarbete. För oss är det viktigt att alla kunder, oavsett hur mycket man engagerat sig, ska kunna känna sig trygga med att deras pension förvaltas på ett ansvarsfullt sätt.

Har du frågor om vårt hållbarhetsarbete?

Dina åsikter som kund är viktiga för oss. Jag tar gärna emot dina frågor och funderingar kring vårt arbete med ansvarstagande och hållbarhet.

Anna Viefhues, hållbarhetsansvarig AMF

Anna Viefhues, hållbarhetsansvarig.
Telefon: 08-696 31 00
E-post: anna.viefhues@amf.se