Så samarbetar du med oss

Du som förmedlare kan få tillgång till försäkringsinformation i AMFs tjänst Beståndsinformation. För att få tillgång till tjänster och information behöver du registrera förmedlingsföretaget eller ny förmedlare hos oss.

Så registrerar du ett förmedlingsföretag

Förmedlarföretag som vill teckna samarbetsavtal med AMF.

1. Fyll i nedanstående blanketter:

2. Mejla blanketterna till formedlare@amf.se.

3. Du får ett bekräftelsemejl från oss
När vi har tagit emot och registrerat blanketterna får du ett mejl från oss som bekräftelse. I mejlet får du instruktioner om hur du hämtar beståndsinformationen på AMFs filcentral. 

Så registrerar du en ny förmedlare

En ny förmedlare hos ett förmedlarföretag som har samarbetsavtal med AMF.

1. Fyll i nedanstående blankett:

2. Mejla blanketten till formedlare@amf.se.

3. Du får ett bekräftelsemejl från oss
När vi har tagit emot och registrerat blanketten får du ett mejl från oss som bekräftelse. I mejlet får du information om vilken förmedlarkod du har hos AMF.

Behöver du hjälp?

Hör av dig på 0771–410 415 eller formedlare@amf.se!

Låga avgifter är mycket viktigt för att säkra en hög pension. Därför är en provisionsbaserad ersättning inte långsiktigt hållbart för AMF och våra kunder. Vi har ett tydligt, transparent och provisionsfritt erbjudande i AMF Tjänstepension. Eventuellt arvode för rådgivning och konsultation är därför en överenskommelse mellan försäkringsförmedlaren och företaget.

Målmarknader för AMF Tjänstepension AB

AMF erbjuder pensionslösningar huvudsakligen inom tjänstepensionsområdet. Samtliga kollektivanslutna företag har standardiserade tjänstepensionslösningar för sina medarbetare. Företagens anställda får välja bland de utvalda bolagen och i den mån de ej gör ett val, så har kollektivavtalsparterna valt ut ett förvalsalternativ för icke-väljarna. På avtalsområdet Avtalspension SAF-LO har AMF förtroendet att tillhandahålla förvalsalternativet.

AMFs målmarknad och huvudaffär är kollektivavtalsmarknaden som idag huvudsakligen består av fyra stora kollektivavtalsområden (Avtalspension SAF-LO, ITP, PA 16 och AKAP-KR/ KAP-KL). AMF har framgångsrikt erbjudit kostnadseffektiva tjänstepensionslösningar med hög avkastning inom dessa avtalsområden.

AMFs konkurrenskraftiga erbjudanden och ett starkt varumärke gör AMF till en attraktiv leverantör av kollektivavtalad tjänstepension. Kärnan i AMFs verksamhet är att vara förvalsalternativ för Avtalspension SAF-LO och meddela tjänstepension till privatanställda arbetare som inte gör ett eget val av pensionsbolag för sin kollektivavtalade tjänstepensionsförsäkring.

AMF förvaltar ett litet bestånd privat pensionsförsäkring som är stängt för nyteckning och inte heller tar emot nya premier på befintliga försäkringar.

AMF erbjuder individuell tjänstepension, AMF Tjänstepension, till företag som AMF sedan tidigare har avtal med om individuell tjänstepension. Dessa företagsavtal kan vara tecknade direkt med AMF eller genom upphandling av försäkringsförmedlare. Sedan 2018 gäller som huvudregel att nya tjänstepensionsförsäkringar kan tecknas under befintliga företagsavtal och gällande upphandlade planer från förmedlare.

AMF Tjänstepension - en individuell tjänstepension