Kontakta oss

Du är varmt välkommen att kontakta oss om du undrar något eller vill diskutera pensionsfrågor. Vi ger ingen finansiell rådgivning. Öppet helgfria vardagar 8–17.

Nästa utbetalning

22 juni

Vanliga frågor och svar

Du hittar fler frågor och svar i vårt kundforum. Där kan du också ställa egna frågor.

Det enklaste sättet är att lämna ditt kontonummer direkt på Dina sidor. Om du saknar BankID kan du kontakta oss, så skickar vi en blankett till dig istället.

Om du vill vänta med utbetalningen av din pension kan du enkelt skjuta upp pensionen på Dina sidor. Tänk på att du behöver göra det senast två månader innan pensionsutbetalningen är planerad att börja. 

Dina sidor kan du se dina tidigare och kommande utbetalningar. Ett par dagar innan varje månadsutbetalning kan du se nästa utbetalningsbelopp. På Dina sidor hittar du också uppgift om vilken skatt vi drar på din pension.

Nej, inte om du bor i Sverige. Då behöver du bara tänka på att anmäla din nya adress till Skatteverket.

Om du bor utanför Sverige behöver du anmäla din nya adress till oss. Enklast gör du det på Dina sidor. Om du saknar BankID kan du kontakta oss, så skickar vi en blankett till dig istället. Tillsammans med blanketten behöver vi få en kopia på ditt pass eller ID-kort.

Det är din arbetsgivare som har betalat in till din tjänstepension. För att ta reda på vilken eller vilka arbetsgivare det är behöver du kontakta valcentralen som administrerar tjänstepensionen. Vilken valcentral det är beror på vilken tjänstepension du har.

Hitta din valcentral

Har du Avtalspension SAF-LO? På Dina sidor kan du se vilka arbetsgivare som har betalat före 1996.

Ja, om du är god man eller förvaltare kan du logga in med ditt eget BankID. För att kunna göra det behöver du först skicka en kopia på förordnandet från överförmyndaren till oss. Du som är vårdnadshavare kan logga in direkt utan en fullmakt.

Sköta pensionen åt någon annan

Om den avlidna var bosatt i Sverige får vi automatiskt information om dödsfallet från Skatteverket. Du som anhörig behöver alltså inte göra någon anmälan till oss. Om den avlidna var bosatt i ett annat land än Sverige behöver du som anhörig däremot anmäla dödsfallet till oss. 

Om en anhörig har dött

Ja, det går bra! Du ändrar dina brevinställningar på Dina sidor. Välj brevinställningen Digitalt brev på Dina sidor. Du behöver också lämna din mejladress.

Läs dina brev på Dina sidor - så här fungerar det

Skicka brevet till den här adressen:

AMF Tjänstepension AB
113 88 Stockholm