Mina sidor

På Mina sidor hittar du all information om din pension hos AMF. Du kan till exempel se hur pensionskapitalet utvecklats och om du har efterlevandeskydd eller inte. Du når informationen dygnet runt, året runt. För att kunna logga in behöver du en e-legitimation, till exempel BankID.

Logga in

Kvinna som tittar på sin laptop

Några saker du kan göra på Mina sidor

När du har loggat in kan du bland annat:

 • se en prognos för din pension
 • räkna på olika alternativ för utbetalningen
 • ta ut pensionen, eller skjuta upp den – inga pappersblanketter behövs
 • lämna kontonummer och ändra din skatt
 • se dina utbetalningar
 • se över skyddet för efterlevande (återbetalningsskydd)
 • byta fonder
 • läsa dina brev som du har fått från AMF.

Du loggar in med en e-legitimation

För att logga in behöver du en e-legitimation, till exempel ett BankID.

BankID fungerar som en vanlig legitimation på samma sätt som till exempel ett körkort, men med BankID identifierar du dig digitalt. 

Så skaffar du ett BankID

Du kan också logga in med Freja+. Freja+ är en statligt godkänd e-legitimation som du kan skaffa utan att vara kund i en svensk bank. Freja+ fungerar som en vanlig legitimation, både digitalt och som en fysisk identifiering.

Så skaffar du Freja+

Om du saknar en e-legitimation

För att öka säkerheten på Mina sidor hos AMF går det bara att logga in med en e-legitimation, inte med en personlig kod. Om du inte kan skaffa en e-legitimation eller av någon annan anledning inte kan logga in på Mina sidor, kan du kontakta oss så hjälper vi dig.

Om du behöver logga in för någon annan

Är du god man eller förvaltare? Då kan du logga in med din egen e-legitimation om du har skickat in en kopia på förordnandet från Överförmyndaren till oss. Du som är vårdnadshavare kan logga in direkt utan en fullmakt.

Sköta pensionen åt någon annan

Vanliga frågor och svar

Du hittar fler frågor och svar i vårt kundforum. Där kan du också ställa egna frågor.

Du behöver ha ett svenskt personnummer och vara kund i någon av de banker som ger ut BankID. Du skaffar BankID hos din internetbank. De här bankerna utfärdar BankID:

Du behöver ha ett svenskt personnummer och en giltig ID-handling.

Så skaffar du Freja

En QR-kod är en slags streckkod som innehåller information. QR-koden på amf.se innehåller information som gör att ditt BankID på ett säkert sätt knyts ihop med dig.

Om du väljer att logga in på amf.se med mobilt bank-id på en dator visas en QR-kod på inloggningssidan. 

Så här gör du för att logga in med QR-kod:

 1. Öppna BankID-appen i din mobiltelefon.
 2. Tryck på ”Skanna QR-kod” i BankID-appen.
 3. Rikta mobiltelefonens kamera mot QR-koden som visas på din datorskärm när du har valt att logga in med Mobilt BankID.
 4. Legitimera dig i BankID-appen.
 5. Klart! Nu har du loggat in på Mina sidor.

För att öka säkerheten på Mina sidor hos AMF går det bara att logga in med en e-legitimation, inte med en personlig kod. Om du bor utomlands och saknar ett svenskt BankID kan Freja+ vara ett alternativ. Freja+ är en statligt godkänd e-legitimation som du kan skaffa utan att vara kund i en svensk bank. För närvarande är det dock inte möjligt att logga in med Freja+ om du har ett samordningsnummer i stället för ett personnummer.

Så skaffar du Freja+

Här är några tips som kan hjälpa dig om du får problem med att logga in på Mina sidor.

 • Tänk på att regelbundet uppdatera ditt mobila BankID så att du alltid har den senaste versionen. Kontakta utgivaren som utfärdade ditt BankID om du får tekniska problem när du ska legitimera dig.
 • Om du använder BankID på dator, pröva istället mobilt BankID om möjligt.
 • Om du upplever problem med att logga in på Mina sidor med Iphone eller Ipad – försök gärna att logga in igen med din standardwebbläsare, till exempel Safari. Undvik att logga in från Googles sökapp.
 • Om du använder Internet Explorer, pröva annan webbläsare, till exempel Chrome.
 • Om du använder en så kallad annonsblockerare (ad blocker) kan det i vissa fall störa inloggningen. Stäng av den och testa igen.
 • För att Mina sidor ska fungera måste din webbläsare vara inställd så att den godkänner cookies. Det gör normalt alla webbläsare i standardläge. Läs mer om Cookies.