Utökat fondutbud för dig med fondförsäkring

Vi ser regelbundet över och förbättrar våra produkter så att de ska möta dina behov och önskemål. Under det senaste året har vi gjort flera förbättringar för dig som har fondförsäkring, bland annat genom att utöka utbudet av fonder. Nu lägger vi till ytterligare en fond: SEB Sverigefond.

Bild på Mats Nilsson som är produktspecialist, AMF fondförsäkring
Mats Nilsson, produktspecialist för AMF fondförsäkring.

Sedan 2023 har vi utökat fondutbudet i vår fondförsäkring med fyra nya fonder från Handelsbanken, Storebrand och Swedbank Robur Fonder. Nu förstärker vi vårt erbjudande ytterligare med SEB Sverigefond. Fonden är aktivt förvaltad och investerar i aktier främst i medelstora och stora bolag på den svenska marknaden. Den främjar hållbara egenskaper och klassificeras därför som Artikel 8 enligt EU-förordningen om hållbarhetsrelaterade upplysningar (SFDR). Fonden har som mål att öka värdet av investeringen över tid och att överträffa sitt jämförelseindex.

Brett fondutbud i vår fondförsäkring

För att du ska kunna välja en inriktning och risknivå som passar dig erbjuder vi både våra egna fonder och fonder som förvaltas av andra bolag. I AMFs fondförsäkring finns det 18 fonder att välja på: 13 som förvaltas av AMF Fonder AB och 5 som vi har valt ut från andra bolag. Fondutbudet kan skilja sig åt beroende på vilken tjänstepension du har.

Mer om våra fonder

Löpande utvärdering för hög kvalitet

Innan en fond läggs till i AMFs fondförsäkringsutbud har både fonden och bolaget bakom utvärderats noga. Faktorer som låg avgift, historiskt hög avkastning och hållbarhet hamnar högt upp. Alla fonder utvärderas också löpande, om en fond inte presterar byts den ut, eller kompletteras mot en som bedöms hålla högre kvalitet.

– Om du pensionssparar hos oss kan du vara trygg med att de fonder vi erbjuder håller riktigt hög kvalitet, säger Mats Nilsson, produktspecialist AMF fondförsäkring.

Text: Redaktionen
amfredaktionen@amf.se