Avtalat samlar allt om din kollektivavtalade tjänstepension och försäkring på ett ställe

Avtalat logga med hemsida i bakgrunden

Fördelarna med att ha ett jobb med kollektivavtal är många, bland annat avsätter arbetsgivaren tjänstepension och man har tillgång till olika typer av trygghetsförsäkringar. Men det är inte alltid så lätt att veta vilka förmåner man har. Från och med januari kan du som jobbar inom den privata sektorn vända dig till det nya bolaget Avtalat.

Många anställda känner inte till hur pension och försäkring via jobbet fungerar och vilka förmåner de har genom sitt kollektivavtal.

För att göra det enklare att förstå för anställda och arbetsgivare inom den privata sektorn har LO, PTK och Svenskt Näringsliv bildat ett nytt gemensamt bolag – Avtalat. Avtalat ansvarar för att informera arbetsgivare såväl som anställda om kollektivavtalad tjänstepension och försäkringar. Genom att samla allt på en gemensam plattform ska du få en översikt som inte har funnits tidigare. 

I början av 2021 lanserades avtalat.se där du inledningsvis kommer att kunna att ta del av allmän information om kollektivavtalad tjänstepension och trygghetsförsäkringar. På sikt kommer du att kunna logga in och ha tillgång till digitala tjänster. 

Senast 2024 ska var och en själv kunna hantera allt som rör ens kollektivavtalade tjänstepension och tillhörande försäkringar på avtalat.se. Du som har din tjänstepension hos oss på AMF kan fortsätta se över och sköta den precis som vanligt genom att logga in på amf.se.

Surfa in på avtalat.se redan nu

Kolla om du har tjänstepension hos oss på AMF

Text: Emelie Östergren, redaktör
amfredaktionen@amf.se