Illustration människor som håller om varandra

Alla förtjänar tjänstepension

Många arbetsgivare erbjuder förmåner. Det kan handla om allt från friskvårdsbidrag till finkaffe. Alla förmåner är såklart bra, men tjänstepensionen är den allra viktigaste. Och nu är den viktigare än någonsin. För många kommer den att stå för en tredjedel av den totala pensionen.

Hur funkar tjänstepensionen?

Din arbetsgivare sätter av minst 4,5 procent av din lön till tjänstepensionen (för vissa grupper kan det vara ännu mer). Med en månadslön på till exempel 30 000 kronor blir det 16 200 på ett år och efter ett helt yrkesliv blir det en ansenlig summa som det är tufft att spara ihop på egen hand. Dessutom arbetar vi på AMF för att hålla nere avgifterna, att få pengarna att växa, så att det kan bli mer pengar till dig.

Se till att du har tjänstepension!

För de allra flesta står den allmänna pensionen fortfarande för den största delen, men tjänstepensionen ökar i betydelse. Därför är det viktigare än någonsin att du får tjänstepension från jobbet. Om du inte vet om du har en, fråga din arbetsgivare eller gå in på minPension.

Jobb ska ge trygghet både idag och i framtiden

Ett jobb idag ska vara en trygghet för framtiden. Tre saker är avgörande för att du ska få en så bra pension som möjligt: lönen, hur länge du arbetar och om du har tjänstepension.

Vi tycker att det ska göra skillnad att jobba. För vissa grupper som har lite lägre lön, tycker vi att skillnaden är alldeles för liten. Och detta försöker vi att påverka.

Alla förtjänar trygghet

Vi på AMF arbetar för att alla ska få en så trygg och enkel tjänstepension som möjligt. Du ska få en bra pension utan att behöva engagera sig eller vara expert. Du ska inte ens behöva veta skillnaden mellan räntebärande papper och aktier – om du inte vill. Oavsett vem du är och vad du jobbar med, tar vi på AMF ta hand om dina pensionspengar på bästa sätt.

För alla förtjänar en schysst tjänstepension.

Så här tar vi hand om din pension