Nyheter

AMF Aktiefond Nordamerika och AMF Aktiefond Global 

Vi har upptäckt ett fel i vår handelskalender. AMF Aktiefond Nordamerika och Global är öppna idag måndag 12 oktober. Se vår uppdaterade handelskalender här: https://www.amf.se/vara-fonder/fondutbud-och-kurser/datum-da-fonderna-ar-stangda/


AMF Aktiefond Asien Stilla havet – handel och kurssättning åter igång (2 okt)

Efter att Tokyobörsen nu löst sina tekniska problem kan AMF Aktiefond Asien Stilla havet återigen handlas i som vanligt. Kunder som lade ordrar den 30 september 2020 kommer genomföra handel med ytterligare en dags framskjuten handel, dvs. 2 oktober i stället för 1 oktober.


AMF Aktiefond Asien Stilla havet - stängd för handel 1 oktober

På grund av tekniska problem så är börsen i Japan tillsvidare stängd (2020-10-01).Flera andra marknader i Asien är stängda pga helgdag. Eftersom en betydande del av de marknader som fonden handlar på är stängda samtidigt kan inte fondbolaget säkerställa tillförlitlig värdering av innehaven. Det innebär att ordrar i AMF Aktiefond Asien Stilla havet inte kan utföras som vanligt utan skjuts fram till att börsen fungerar igen. Detta gäller även kurssättning av fonden. 


AMF Fonder högst rankade i ny jämförelse av 43 svenska fondbolag

Det oberoende fondutvärderingsföretaget Morningstar lanserade i slutet av sommaren ett nytt framåtblickande fondbetyg – Morningstar Quantitative Rating (MQR). När ett snittbetyg för de svenska fondbolagens sverigeregistrerade fonder nu presenteras placerar sig AMF Fonder i topp bland de 43 jämförda fondbolagen.

Läs mer


Cecilia Ardström ny tillförordnad vd för AMF Fonder

AMF Fonders styrelse och Jonas Eliasson har kommit överens om att Jonas Eliasson lämnar rollen som vd för AMF Fonder. AMF Fonders styrelse har samtidigt utsett Cecilia Ardström till ny tillförordnad vd för bolaget.

Läs mer


Nyhetsarkiv


Kvartalskommentarer

Riskinformation om fondsparande

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Fondandelar kan både öka och minska i värde. Det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationsbroschyr och faktablad.