Pension med 100 % garanti

Vill du ha det bästa av två världar? Med vår tjänstepension får du både garanti och möjlighet till hög avkastning. Det kan kännas extra bra i oroliga tider.

Garanti:

100 procent

En kvinna med beigerosa täckjacka som tittar in i kameran

Vad är trygghet för dig?

Kanske din bostad, din familj eller dina vänner? Kanske är det också att ha lite koll på hur din ekonomiska framtid kommer att se ut.

Med vår tjänstepension med garanti kan du sova gott om nätterna. Du kan känna dig trygg med att vi tar hand om din pension och ser till att den kan växa så bra som möjligt, även i oroliga tider. Så att du kan tänka på annat.

Välj pension med garanti

Det bästa av två världar

Kan man verkligen få både trygghet och möjlighet till hög avkastning? Javisst – med vår traditionella försäkring! Våra erfarna förvaltare tar hand om dina pensionspengar, förvaltar dem aktivt och sprider riskerna så att pengarna ska växa så bra som möjligt – samtidigt som din pension ska vara trygg och stabil. 

När du slutar jobba är du garanterad ett minsta belopp varje månad. Men i de allra flesta fall blir det betydligt mer än det garanterade beloppet.  

100 % garanti

Vår traditionella försäkring fick nya, ännu bättre villkor under 2023. Garantin är nu 100 % vilket betyder att vi använder 100 % av pengarna som ditt jobb betalar in till din pension (premieinbetalningarna) när vi beräknar garantin. 

Så väljer du pension med garanti

Läs mer om vår traditionella försäkring och hur du väljer den.

Välj pension med garanti

Vad är tjänstepension – och vad är garanti? 

Tjänstepension är pengar som ditt jobb betalar in för din framtida pension. Det är en viktig del av den totala pensionen – den kommer sannolikt att vara ungefär en tredjedel av din totala pension när du slutar jobba. Det är därför det är så viktigt att du väljer en tjänstepension som du litar på och känner dig trygg med. 

Garantin i vår traditionella försäkring innebär att när du startar din pensionsutbetalning så är du garanterad minst ett visst belopp i pension från oss varje månad. För att beräkna garantin använder vi en andel av premien – dvs vad ditt jobb betalar in till din tjänstepension. Under 2023  höjde vi den andelen till 100 %. 

Höjningen gjordes den 1 maj 2023 för kunder inom SAF-LO, PA16 och AKAP-KR, samt för AMF Tjänstepension (individuell tjänstepension). För ITP gjordes höjningen den 1 oktober. Den höjda garantin gäller både på premier och inflyttat kapital.  Mer information om garantin i vår traditionella försäkring hittar du här.