Pension med 100 % garanti

Jobbar du på ett privat företag som exempelvis jurist, ingenjör eller ekonom? Hos oss får du både trygghet och möjlighet till hög avkastning. Från den 1 oktober får du dessutom ännu bättre villkor i din ITP.

Garanti:

100 procent

En kvinna med långt mörkt hår som tittar in i kameran

Vad är trygghet för dig?

Kanske din bostad, din familj eller dina vänner? Kanske är det också att ha lite koll på hur din ekonomiska framtid kommer att se ut. 

Med vår tjänstepension med garanti kan du sova gott om nätterna. Du kan känna dig trygg med att vi tar hand om allt åt dig och ser till att din pension kan växa så bra som möjligt, även i oroliga tider. Så att du kan tänka på annat. 

Ännu bättre villkor – 100 % garanti

Vår tjänstepension ITP har fått nya, ännu bättre villkor den 1 oktober 2023. Bland annat har vi sänkt avgiften, och garantin är nu 100 procent.  

Traditionell försäkring: det bästa av två världar

Kan man verkligen få både trygghet och möjlighet till hög avkastning? Javisst – med vår traditionella försäkring! Våra erfarna förvaltare tar hand om dina pensionspengar, förvaltar dem aktivt och sprider riskerna så att pengarna ska växa så bra som möjligt – samtidigt som din pension ska vara trygg och stabil. 

När du slutar jobba är du garanterad ett minsta belopp varje månad. Men i de allra flesta fall blir det betydligt mer än det garanterade beloppet. 

Så får du en tryggare pension

Läs mer om vår traditionella försäkring ITP och hur du väljer den.

Välj pension med garanti

Har du inte ITP eller känner du dig osäker?

Då kan du gå vidare genom att klicka här.

Vad är tjänstepension – och vad är garanti? 

Tjänstepension är pengar som ditt jobb betalar in för din framtida pension. Visste du att den troligen kommer att utgöra så mycket som en tredjedel av din totala pension när du slutar jobba? Det är därför det är så viktigt att du väljer en tjänstepension som känner dig trygg med.  

ITP är tjänstepension för dig som jobbar som tjänsteman i ett privatägt företag med kollektivavtal. Du kan till exempel vara ekonom, jurist eller journalist.

Garantin i vår traditionella försäkring innebär att när du startar din pensionsutbetalning så är du garanterad minst ett visst belopp i pension från oss varje månad. För att beräkna garantin använder vi en andel av premien – dvs vad ditt jobb betalar in till din tjänstepension. Under 2023 höjde vi den andelen till 100 %. Mer information om garantin i vår traditionella försäkring hittar du här