AMFs pensionsekonom

AMFs viktigaste uppdrag att ge våra cirka 4 miljonerkunder en bra pension. Du har rätt till en god och pålitlig pension, oavsett om du är aktiv och intresserad av pensioner eller om du inte vill göra något själv. Vi på AMF arbetar för att du ska få en så trygg och enkel tjänstepension som möjligt.

Pensionsekonomens uppgift är att opartiskt folkbilda i frågor som gäller din framtida pension. Om vi som bolag informerar och berättar om pensioner på ett intresseväckande och enkelt sätt kan ämnet vara både kul och spännande. Och den som känner sig trygg och har rätt kunskaper kan göra det bästa möjliga av sitt pensionssparande. Vi anser till exempel att ämnet pensioner bör beredas plats på skolschemat.

AMF och pensionsekonomen står på din sida. Med det menar vi att vi alltid ser till att den offentliga diskussionen om pensioner förs med den vanliga spararens intressen för ögonen. Genom debattinlägg, rapporter och analyser samt att arrangera seminarier för media, beslutsfattare och övriga branschen för vi pensionsfrågan framåt och tar ställning för den vanliga pensionsspararen.

En fråga som varit i fokus de senaste åren är skiftet mellan arbetsliv och pensionärsliv och att gränserna däremellan blir allt mer utsuddade. Vi har pekat på vad som behövs för att äldre ska vilja förlänga sitt arbetsliv framhävt att man borde få tjänstepension för alla år man arbetar. Idag arbetar allt fler längre upp i åren på heltid, deltid eller med andra arbetsuppgifter och det blir allt vanligare att ta ut pensionen på kort tid vilket kan bidra till att man får svagare ekonomi på äldre dagar.

Dan Adolphson Björck
Som AMFs pensionsekonom kommer jag i kontakt med kunder från hela Sverige. Gemensamt för nästan alla jag träffar är att man upplever att pensionen är ett ämne som är svårt, tråkigt och avlägset. En allt annat än glädjefylld förening. Jag drivs av att göra pensionsfrågan enklare och roligare för oss som har många år kvar i arbetslivet. Jag tänker inte alls på vad som händer år 2045 när jag blir pensionär utan ser pensionen som en plånboksfråga som rör min privatekonomi redan idag.

Dan Adolphson Björck

Kontaktinformation till AMFs pensionsekonom

Dan Adolphson Björck

dan.adolphson@amf.se

08-696 33 44