Man med barn på förskola.

Andra tjänste­pensionsavtal

Det kan finnas andra tjänstepensionsavtal än de vanligaste SAF-LO, ITP, FTP, AKAP-KR/KAP-KL och PA16. Du kan istället omfattas av ett tjänstepensionsavtal som antingen grundar sig på ett kollektivavtal eller ett tjänstepensionsavtal där andra överenskommelser slutits.

Individuell tjänstepension

Individuell tjänstepension är en överenskommelse mellan arbetsgivare och dig som anställd när kollektivavtal inte finns eller som ett komplement till kollektivavtalet.

Individuell tjänstepension är en tjänstepension som din arbetsgivare har tecknat för dig. Det är din arbetsgivare som har betalat in till försäkringen.

Individuell tjänstepension


BTPK, ITPK-S, ITPK-Tele, ITPK-P eller PPAK

BTPK, ITPK-S, ITPK-Tele, ITPK-P eller PPAK är tjänstepension som din arbetsgivare har tecknat för dig. Det är din arbetsgivare som har betalat in till försäkringen. Tjänstepensionen är kollektivavtalad.

BTPK, ITPK-S, ITPK-Tele, ITPK-P eller PPAK


Frivillig BTPK, FTPL, ITPK, Livsarbetstidspension

Frivillig BTPK, Frivillig FTPL, Frivillig ITPK eller Frivillig Livsarbetstidspension är tjänstepension som din arbetsgivare har tecknat för dig. Det är din arbetsgivare som har betalat in till försäkringen. Tjänstepensionen är inte kollektivavtalad.

Frivillig BTPK, FTPL, ITPK, Livsarbetstidspension