Så får du garanti på pensionen

Funderar du mer på din ekonomi och kanske också på din pension nu när det är oroliga tider? Det finns ett tryggt sätt som din tjänstepension kan sparas på där pengarna har möjlighet att växa – men du också får en garanti i botten. Marie Litezings på AMF förklarar.

Marie Litezings
Marie Litezings är chef Kund & Affär

Trygghet kommer i många former – familj, bostad, jobb och vänner är några exempel och på äldre dagar är pensionen en viktig pusselbit. När räntorna är höga och priserna stiger är det skönt om tjänstepensionen är trygg.

Det är här AMFs traditionella försäkring kommer in i bilden. Ett smart sätt att spara till sin tjänstepension där pengarna kan växa och du vet hur mycket du är garanterad att få ut när du slutar jobba.

– Pensionen är alltid aktuell. Det är lika viktigt att göra ett klokt val för sin pension som att se över till exempel sina bolån, säger Marie Litezings, chef Kund och Affär på AMF.

Garanterade pengar – och chans till mer!

Det är lätt att tänka att det inte spelar någon roll hur och hos vem man sparar. I AMF:s traditionella försäkring placerar skickliga och erfarna förvaltare din pension så den kan växa på lång sikt. Samtidigt har du en trygghetsgaranti som innebär att vi lovar dig ett visst belopp¹ när du blir pensionär. Du får en trygg grund med pengar du är garanterad men ofta mer än så då våra förvaltare skapar avkastning².

– Det går absolut att få en hög och bra pension som samtidigt är trygg. Med AMF:s traditionella försäkring får du både trygghet och möjlighet till avkastning – det bästa av två världar, säger Marie Litezings och fortsätter:

– De allra flesta får dock betydligt högre pension från oss än deras garanterade belopp, eftersom våra förvaltare är duktiga på att få pengarna att växa bra². Av våra pensionärskunder i dag är det merparten som får dubbelt så mycket per månad än det garantin utlovat.

¹ I AMFs traditionella försäkring finns ett garanterat belopp som är det man minst får ut varje månad i pension. Från 1 maj 2023 (och från 1 oktober 2023 för ITP) används 100 % av premieinbetalningen din arbetsgivare gör, för beräkningen av det garanterade pensionsbeloppet.

² De senaste 15 åren har vår traditionella försäkring haft en totalavkastning på i snitt 7,1 procent per år (AMF tillämpar individuell avkastningsränta).

Läs mer om hur du väljer vår traditionella försäkring ITP med garanti och möjlighet till hög avkastning. Och nya, ännu bättre villkor.

Så skaffar du AMF

Text: Redaktionen
amfredaktionen@amf.se