Pressmeddelande

AMF investerar 220 miljoner i Northvolt

AMF investerar cirka 220 miljoner kronor i den svenska batteritillverkaren Northvolt. Investeringen sker i samband med en större finansieringsrunda som syftar till att finansiera bolagets expansion i Europa och Nordamerika. Tidigare har AMF investerat cirka 1,8 miljarder kronor i Northvolt.

Anders Oscarsson och Tomas Flodén

- Vi uppskattar möjligheten att stärka vår investering i Northvolt. Vi kom med på bolagets spännande resa i ett tidigt skede och har gång på gång imponerats av hur snabbt det har vuxit och utvecklats från idé, till att leverera konkreta lösningar som bidrar till att samhället kan ställa om. Vår övertygelse är att Northvolt har framtiden för sig, och att vår investering är en bra investering för i först hand våra sparare, men också för samhället, säger Anders Oscarsson, Aktiechef och ägaransvarig AMF.

- Tack vare vår starka finansiella ställning och vår långsiktiga investeringshorisont kan vi trots det rådande marknadsläget fortsätta att göra den här typen av viktiga investeringar som stärker våra möjligheter att leverera en bra avkastning till våra kunder över tid, och samtidigt bidrar till såväl ett mer hållbart samhälle som en mer konkurrenskraftig svensk ekonomi, säger Tomas Flodén, kapitalförvaltningschef AMF.