Pressmeddelande

AMF utvalda inom traditionell försäkring inom avtalsområde ITP

Fem leverantörer av traditionell försäkring och fem leverantörer av fondförsäkring har blivit utvalda i upphandlingen av tjänstepension ITP, det meddelade valcentralen Collectum idag. Avtalsperioden sträcker sig från 1 oktober 2023 till 30 september 2028.

Marie_Litezings


– Vi är mycket glada över förtroendet att ha blivit utvalda inom traditionell försäkring. Det här innebär att AMF är fortsatt valbara för sparande till tjänstepensionen inom de fyra stora svenska kollektivavtalsområdena, vilket är en styrka för oss såväl som för våra sparare, säger Marie Litezings, chef Kund och Affär AMF.

Dagens besked innebär att AMF fortsatt blir ett av de valbara bolagen för privatanställda tjänstemän som har en kollektivavtalad traditionell tjänstepension inom ITP. Däremot kommer AMF inte att vara valbara inom fondförsäkring.

– Vi har genomfört ett omfattande arbete med att stärka och vässa vårt fondförsäkringserbjudande. Tyvärr nådde vi inte ända fram i den knivskarpa konkurrensen den här gången. Vi kommer att utvärdera utfallet när vi får ytterligare information om beslutet, säger Marie Litezings.