Pension med 100 % garanti

Har du Avtalspension SAF-LO? Grattis! Med vår tjänstepension får du både garanti och möjlighet till hög avkastning. Det kan kännas extra bra i oroliga tider.

Man med skägg och röd tröja

Vad är trygghet?

Krig i omvärlden, höga räntor och oro på världens börser – det finns mycket i dagens samhälle som kan skapa osäkerhet. De flesta av oss vill ha en lagom dos trygghet i livet. Det kan vara en egen bostad, kanske familj eller vänner som bryr som om en. Eller bra försäkringar, ifall det händer något oväntat. Men en del av att känna sig trygg är också att kunna lita på att man klarar sig själv, både nu och i framtiden. Att man kan få en trygg och bra pension till exempel.

Det bästa av två världar

Med vår tjänstepension med garanti kan du sova gott om nätterna. Du kan känna dig trygg med att vi gör allt för att din pension ska kunna växa så bra som möjligt, även i oroliga tider. Med vår traditionella försäkring får du det bästa av två världar: trygghet och möjlighet till hög avkastning. Våra erfarna förvaltare tar hand om pensionen åt nästan fyra miljoner kunder med Avtalspension SAF-LO. De förvaltar pengarna aktivt och sprider riskerna så att pengarna ska växa så bra som möjligt – samtidigt som pensionen ska vara trygg och stabil. 

När du slutar jobba är du garanterad ett minsta belopp varje månad. Men i de allra flesta fall blir det betydligt mer än det garanterade beloppet.  

100 % garanti

I maj 2023 fick alla våra kunder med Avtalspension SAF-LO nya, ännu bättre villkor i sin traditionella försäkring. Garantin är nu 100 % vilket betyder att vi använder 100 % av pengarna som ditt jobb betalar in till din pension (premieinbetalningarna) när vi beräknar garantin. 

Din pension växer – och utvecklar samhället

Läs mer om hur vi får din pension att växa i vår traditionella försäkring, och hur den är med och utvecklar samhället.

Här växer din pension

Vad är tjänstepension?

Tjänstepension är pengar som ditt jobb betalar in för din framtida pension. Det är en viktig del av den totala pensionen – den kommer sannolikt att vara ungefär en tredjedel av din totala pension när du slutar jobba. Det är därför det är så viktigt att du har en tjänstepension som du litar på och känner dig trygg med. 

Vem får tjänstepension?

Alla som jobbar på en arbetsplats med kollektivavtal får tjänstepension, och det gör faktiskt 90 % av alla oss som arbetar i Sverige. AMF är utvalda av LO och Svenskt Näringsliv för att ta hand om tjänstepensionen för dig som har Avtalspension SAF-LO. Det har du om du jobbar hos en privat arbetsgivare inom exempelvis byggbranschen, industri, handel, samt hotell och restaurang. Om ditt jobb har kollektivavtal så får du automatiskt pengar avsatta till tjänstepensionen, och andra viktiga förmåner.

Vad är garanti?

Garantin i vår traditionella försäkring innebär att när du startar din pensionsutbetalning så är du garanterad minst ett visst belopp i pension från oss varje månad. För att beräkna garantin använder vi en andel av premien – dvs vad ditt jobb betalar in till din tjänstepension. Den 1 maj 2023 höjde vi den andelen till 100 % för dig som har Avtalspension SAF-LO. 

Den höjda garantin gäller både på premier och inflyttat kapital. Mer information om garantin i vår traditionella försäkring hittar du här.