Välj AMF för din pension

AMF erbjuder dig trygga och enkla lösningar för långsiktigt sparande. Vi är experter på att få pengarna att växa och har alltid låga avgifter.

Nästa utbetalningsdatum

22 juli

Vad vill du göra idag?

Vanliga frågor och svar

Det enklaste sättet är att lämna ditt kontonummer direkt på Mina sidor. Om du saknar e-legitimation kan du kontakta oss, så skickar vi en blankett till dig istället.

Det är ett efterlevandeskydd som innebär att pengarna i din tjänstepensionsförsäkring går till dina förmånstagare – i första hand din make, sambo eller registrerad partner och i andra hand dina barn – om du dör. Du kan också utse vissa andra personer till förmånstagare.

Återbetalningsskydd – vad händer med pensionen om du dör?

Om du vill vänta med utbetalningen av din pension kan du enkelt skjuta upp pensionen på Mina sidor. Tänk på att du behöver göra det senast två månader innan pensionsutbetalningen är planerad att börja. 

Det är din arbetsgivare som har betalat in till din tjänstepension. För att ta reda på vilken eller vilka arbetsgivare det är behöver du kontakta valcentralen som administrerar tjänstepensionen. Vilken valcentral det är beror på vilken tjänstepension du har.

Hitta din valcentral

Har du Avtalspension SAF-LO? På Mina sidor kan du se vilka arbetsgivare som har betalat före 1996.

Från april 2024 står det ”Pension”, i stället för ”AMF” när pensionen sätts in på ditt bankkonto. Det beror på att AMF måste gå över till en ny betalningsstandard. Den nya betalningsstandarden innebär bland annat att utbetalningarna blir säkrare.

AMF har inte möjlighet att påverka texten som står på kontoutdraget hos banken. Alla pensionsutbetalare som har gått över till den nya betalningsstandarden har ”Pension” som avsändare på kontoutdraget.