Nu sänker vi avgiften på Aktiefond Småbolag

Den 1 oktober sänker vi avgiften på AMF Aktiefond Småbolag från 0,60 procent till 0,40 procent för vanligt fondsparande. Därmed har alla våra aktie- och blandfonder en avgift på 0,40 procent och alla räntefonder 0,10 procent.

– Det känns bra att inleda hösten med ytterligare en avgiftssänkning till våra kunder inom fritt fondsparande. Avgiften har mycket stor betydelse då man sparar på lång sikt. Våra låga avgifter gör att vi säkerställer att fonderna har de bästa förutsättningarna för att ge en bra långsiktig avkastning. Även de som har fonden inom PPM kommer att erhålla en lägre avgift, säger Jonas Eliasson, vd AMF Fonder.

Ansvarig förvaltare för AMF Aktiefond Småbolag är Angelica Hanson. Fonden investerar primärt i mindre och medelstora bolag i Sverige men kan även investera i bolag i övriga Norden. AMF Aktiefond Småbolag investerar idag aktivt i cirka 130 bolag.

– Jag letar aktivt efter intressanta bolag vars affärsidé håller över tid. Angelica Hanson, AMFDet är ett envist arbete men också otroligt spännande att upptäcka nya lovande bolag och följa deras utveckling. Jag är glad att vi nu kan sänka avgiften för alla kunder som valt och i framtiden väljer att investera i fonden, säger Angelica Hanson, fondförvaltare.

Läs hela intervjun med Angelica Hanson


Här kan du köpa AMF Aktiefond Småbolag


Riskinformation om fondsparande

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Fondandelar kan både öka och minska i värde. Det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationsbroschyr och faktablad.