Nu lanserar vi en ny fond

Nu lanserar vi AMF Aktiefond Tillväxtmarknader med Henrik Oh som ansvarig förvaltare. Den nya fonden blir ett välkommet tillskott till vårt fondutbud på sammanlagt tretton fonder.

AMF Aktiefond Tillväxtmarknader investerar på världens tillväxtmarknader, exempelvis Asien, Afrika, Latinamerika och Östeuropa. Fonden har en tydlig hållbarhetsinriktning och uppfyller de krav enligt vår policy för hållbara investeringar.

Precis som alla AMFs aktiefonder kommer AMF Aktiefond Tillväxtmarknader ha en årlig avgift på 0,4 procent för vanligt fondsparande, vilket är mycket konkurrenskraftigt. Väljer du fonden för din tjänstepension i en fondförsäkring blir den rabatterade avgiften 0,25 procent. 

– Historiskt så har tillväxtmarknader haft en mycket högre tillväxt i ekonomin än utvecklade länder. Och mycket talar för att det finns fortsatt många spännande investeringar att göra i tillväxtmarknaderna, säger Henrik Oh, förvaltare.

Läs hela intervjun med Henrik Oh

HenrikOh_640x460.jpg

Riskinformation om fondsparande

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Fondandelar kan både öka och minska i värde. Det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationsbroschyr och faktablad.