Man och kvinna som står i restaurangkök.

Trygg och enkel tjänstepension

Det här är vårt löfte till dig som kund: Du har rätt till en bra och pålitlig pension, oavsett om du är aktiv och intresserad eller om du inte vill göra något själv. Vi arbetar för att du ska få en så trygg och enkel tjänste­pension som möjligt.

Vad är tjänstepension?

Tjänstepensionen är en del av din pension som du får om du jobbar. Vill du själv bestämma var pengarna ska placeras kan du göra det. Men det går också bra att låta bli. Då placeras de automatiskt hos ett utvalt bolag – för alla privatanställda arbetare är det AMF som gäller. Vi ser till att pengarna växer och du behöver inte engagera dig i några detaljer om du inte vill. När det sedan är dags för dig att gå i pension betalar vi ut pengarna till dig. Under tiden finns vi alltid här om du har frågor.

Konstigare än så är det inte. Vi håller bara på med tjänstepensioner och vi gör det med ditt bästa för ögonen. Inget annat.

Visste du att vi har cirka fyra miljoner kunder? Kolla om du också har tjänstepension hos AMF genom att logga in.

Logga in och se om AMF förvaltar din tjänstepension

Vi jobbar för dig

Vi strävar hela tiden för att göra din pensionslösning bättre. Och det finns två ledord som är viktigare än alla andra: enkelhet och trygghet.

Det är viktigt för oss att alla våra kunder behandlas rättvist. Du som inte vill engagera dig och göra val ska ändå få en trygg och bra tjänstepension.

AMF strävar efter låga avgifter

AMF strävar hela tiden efter att göra pensionsfrågan enklare och förbättra din pension. Vi har tidigare genomfört villkorsändringar inom Avtalspension SAF-LO för att förenkla för dig som kund och samtidigt sänkt avgifterna. Vår ambition är att göra liknande förbättringar inom andra avtalsområden.