Systemekonom

Som systemekonom på AMF så blir du en del av redovisningsavdelningen som i dagsläget består av åtta medarbetare. Du rapporterar till redovisningschefen. Redovisningsavdelningen är en del av stabsenheten och ansvarar för den finansiella rapporteringen i form av framtagande av bokslut, årsredovisning och delårsrapporter samt rapporterar även löpande till myndigheter såsom Skatteverket, Bolagsverket och Finansinspektionen. Redovisningsavdelningen ansvarar även för fakturahantering.

I tjänsten som systemekonom kommer du att ansvara för systemförvaltning och systemadministration främst avseende ekonomisystemet Raindance men även övriga system inom ekonomiområdet exempelvis Balancer och Current Time.

Systemförvaltning avser att upprätthålla systemens funktionalitet och genomföra uppgraderingar vid behov samt föreslå förbättringar vad gäller systemstöd i de finansiella rapporteringsprocesserna. Du blir kontaktperson gentemot IT internt samt gentemot externa leverantörer som CGI/Raindance, Adra med flera. Systemadministration avser att genomföra ändringar i behörigheter, attesträtter, löpande ändringar i objekt/strukturer. Förutom de systemrelaterade arbetsuppgifterna ingår även i rollen att stötta redovisningsavdelningen i löpande redovisningsarbete exempelvis inläsning bokföringsfiler, leverantörs- och kundreskontra, deklarationsarbete och vissa kontoavstämningar.

Din bakgrund

  • Vi söker dig som har ekonomiutbildning och som har några års erfarenhet av redovisnings- och bokslutsarbete samt har arbetat mycket med systemfrågor.
  • Du är som person självgående och proaktiv genom att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver processer framåt.
  • Du har en god social och kommunikativ förmåga och trivs med att samarbeta med olika typer av människor samt med att stötta verksamheten i systemfrågor.
  • Eftersom arbetsuppgifterna varierar och du förväntas kunna arbeta både högt och lågt så är det viktigt att du är prestigelös och flexibel.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan snarast. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Här söker du tjänsten 

Har du frågor, kontakta ansvarig rekryterare Karin Van Egeraat på tel 070-471 59 08. Vi tillämpar ett löpande urval, välkommen med din ansökan!