Stabschef till AMF

Vill du vara med och skapa Sveriges bästa tjänstepension? Brinner du för att utveckla verksamhet, människor och arbetssätt? Har du ett starkt intresse för bolagsstyrning? Då vill vi att du kommer och jobbar hos oss!

Som en av de största aktörerna på den svenska pensionsmarknaden har AMF, med fyra miljoner kunder och ett förvaltat kapital på cirka 600 miljarder, ett stort samhällsansvar.

Vi som jobbar på AMF har ett uppdrag att ge våra kunder en så hög och trygg pension som möjligt. Vi har alltid kundens bästa för ögonen. AMF ägs av fack och arbetsgivare tillsammans – och de har inget intresse av att själva ta del av vinsten. Därför går den oavkortat till våra kunder. Vår vision är att bli bäst i Sverige på pensionen från jobbet. Vi drivs av ett stort engagemang för våra kunder och en stolthet för vårt uppdrag. Vi är ungefär 350 medarbetare och vi lever enligt våra värdeord; enkel, trygg och mänsklig. Därför tycker vi att det är viktigt att visa varandra respekt och öppenhet på jobbet. Vi jobbar också för ett tydligt ledarskap, jämlikhet och mångfald genom rätten att få vara sig själv. Vi vill att alla ska känna arbetsglädje och trivas hos oss.

Som stabschef rapporterar du till vd och ingår i AMFs företagsledning. Stabernas uppgift är att stötta med kompetens till linjeorganisationen eller till andra staber. Staberna utformar också riktlinjer och arbetssätt samt kontrollerar att de efterlevs samt själva ansvarar för att genomföra vissa processer och utvalda aktiviteter. Du ansvarar för att leda de sju stabsavdelningarna - Aktuarie, Redovisning, Controlling, HR, Inköp, Risk och Compliance. I organisationen finns även AMFs hållbarhetsansvarige. Din roll är att facilitera för och coacha dessa specialistavdelningar som agerar självständigt, samtidigt som du har det övergripande ansvaret för enhetens funktion. Några av funktionerna rapporterar delvis direkt till vd och/eller styrelse.

Som stabschef ska du utgöra ett stöd och en rådgivare till vd avseende såväl styrningsfrågor som verksamhetsfrågor. Stödet ligger i att sortera frågor samt hur AMF kan ställa sig till olika situationer/frågor. Du fångar även upp behov av ändringar i företagsstyrningen, vilket betyder att du har koll på vad som händer inom och utanför bolaget. Du ska kunna djupa i principiellt viktiga frågor för AMF i samverkan med verksamheten och i dessa frågor utgöra en ”second opinion” åt vd.

 

Du har ett nära samarbete med styrelse och utskott där en viktig del är att identifiera frågor och risker som behöver lyftas. Du vägleder i hur detta ska dokumenteras och uttryckas i protokoll och dokumentation och du tar fram rapporter och andra underlag.

Din bakgrund

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av, eller varit nära delaktig i frågor rörande bolagsstyrning och som har jobbat i ett bolag som står under tillsyn. Du har en bred bakgrund i att ha jobbat nära vd och styrelse samt förstår flera områden såsom kapitalförvaltning, juridik och försäkringserbjudandet. Vi ser gärna att du har erfarenhet från bank eller försäkring. Du kan och känner dig trygg i din kunskap kring politiska processer och regelverk som styr en verksamhet som AMFs. Du har en akademisk examen och om du har internationell erfarenhet är det ett bra tillskott till AMF.

  • Som person har du lätt att se till helhet.
  • Du är affärsorienterad och analytisk, vilket förutsätter en god strategisk och kvantitativ förmåga.
  • Du samverkar med andra och använder andras kunskaper på ett effektivt sätt.
  • Ditt ledarskap präglas av att kunna jobba genom andra och att skapa självledande medarbetare och grupper.
  • Du har ett intresse för människor och är öppen för andras perspektiv.
  • Du är van att driva förbättringar och förändringar och är även öppen för att ständigt utveckla ditt eget arbetssätt och ditt ledarskap.

Vårt erbjudande till dig

På AMF får du jobba i ett värderingsdrivet bolag med ett stort engagemang hos alla kollegor. Vi tror på ett självledarskap där alla medarbetare får ansvara för sin egen utveckling med hjälp av coachande chefer och ömsesidig tillit. Du får utvecklas i takt med företagets förändrade utmaningar och behov. Det innebär att du har alla möjligheter att testa nytt eller lära dig nya saker. Vi tycker det är kul på jobbet och det märks på stämningen i lokalerna. Du får jobba på ett nyrenoverat kontor precis vid Centralen i Stockholm.

För frågor eller för att skicka din ansökan, kontakta HR-chefen Maria Bendelin, maria.bendelin@amf.se