Innehållsproducent

Är du en kreativ person som kan väcka intresse och förenkla det svåra? Är du en proaktiv ”doer” som drivs av att få nöjda kunder genom träffsäker kommunikation? Då kanske du är den person vi söker!

Nu satsar AMF på att ytterligare stärka dialogen med våra kunder i olika kanaler och söker därför en innehållsproducent till avdelningen Kundmöte inom enheten Marknad & Kommunikation. Kundmöte fokuserar på att få kunderna att uppleva vår vision – att vara bäst i Sverige på pensionen från jobbet – när de är i kontakt med oss. Som innehållsproducent har du din hemvist i ett agilt team som heter Utskick. Teamet ska via postala och digitala kanaler öka medvetenheten om kundens tjänstepension och ge en proaktiv och värdefull service. I teamet samarbetar du med bland andra designer, UX och utvecklare och arbetet leds av vår agila produktägare. Du har också kontakt med andra delar i organisationen som marknadsanalys, juridik, produkt och kundservice samt med våra externa partners. 

Du kommer också ingå i ett kompetensnätverk av innehållsproducenter som kan stödja varandra i arbetet och lära tillsammans för att ständigt utvecklas inom hantverket och bredda kompetensen. Ni hjälper också varandra inom nätverket med kvalitetsarbete och att öka leveransen.

Din roll

Din roll är att genom värdeskapande kommunikation bygga relationer med våra målgrupper. Vi vill göra våra kunder medvetna om sin tjänstepension och viktiga händelser och situationer som kan påverka deras pension. Du behöver därför förstå både kundens behov och förutsättningar, men också de ramar och regelverk som styr vår verksamhet. Vår kunddialog kommer att triggas av händelser i omvärlden, i kundernas beteende och i vår egen verksamhet.

Du producerar informationspliktig information som är målgrupps- och kanalanpassad till olika kanaler, primärt för postala brev och framöver mer och mer digitala kanaler som webb, e-post och sms.

Som innehållsprocent kommer du att:

 • Utveckla kommunikationskoncept tillsammans med övriga kollegor i teamet.
 • Leda samarbete med andra avdelningar som juridik och produkt för att skapa bra kommunikationsmaterial.
 • Redigera komplext innehåll.
 • Följa upp resultat och analysera beteenden.
 • Anpassa och personalisera budskap till olika kundsegment och kanaler.
 • Kvalitetssäkra innehållets struktur, tonalitet samt att regler och legala krav följs. 

Om dig

Vi letar efter dig som är kreativ, idérik och är en vass skribent. Du är bra på att skapa goda relationer och du delar gärna med dig av dina kunskaper eftersom du ser till teamet och resultatet i första hand. Med ett stort eget driv och nyfikenhet tar du ansvar och initiativ. Du är lyhörd för feedback, men vet när du behöver stå på dig och argumentera för din sak.

Din bakgrund och erfarenhet

 • Högskoleutbildning inom kommunikation.
 • 3-5 års erfarenhet som innehållsproducent på byrå eller inhouse, gärna från en uppdragsstyrd verksamhet.
 • Vana att arbeta kreativt med idéer och koncept utifrån olika former av data och omvärldshändelser.
 • Mycket goda och dokumenterade kunskaper av att skriva målgruppsanpassat för postala och digitala kanaler.
 • Erfarenhet av att testa, analysera och justera budskap utifrån snabba insikter.
 • Erfarenhet av innehållsproduktion nära kundservice, produkt- eller marknadsavdelning.
 • Gärna erfarenhet från annan reglerad verksamhet som till exempel bank, försäkring eller medicin.

Meriterande är också

 • Erfarenhet av datadriven kommunikation med marketing automation-verktyg som stöd.
 • Projektledarerfarenhet.

Vårt erbjudande till dig

På AMF får du jobba i ett värderingsdrivet bolag med ett stort engagemang hos alla kollegor. Vi tror på ett självledarskap där alla medarbetare får ansvara för sin egen utveckling med hjälp av coachande chefer och ömsesidig tillit. Du får utvecklas i takt med företagets förändrade utmaningar och behov. Det innebär att du har alla möjligheter att testa nytt eller lära dig nya saker. Vi tycker det är kul på jobbet och det märks på stämningen i lokalerna. Du får jobba på ett nyrenoverat kontor precis vid Centralen i Stockholm.

Välkommen med din ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Head Agent.

Här hittar du mer information och skickar in din ansökan