Gruppchef Kvalitetskontroll och Utredning

Vi söker en gruppchef till Kvalitetskontroll och Utredning inom enheten Kundadministration. Gruppens ansvar innebär att vara stödfunktion för att säkerställa hög kvalitet i vårt kunddata samt tillhandahålla utredningskapacitet.

Rollen

Som chef säkerställer du en stabil daglig verksamhet. Du ingår i Kundadministrations ledningsgrupp och tillsammans med avdelningschef och dina kollegor leder ni avdelningens förändringsarbete. I takt med nya omvärlds- och kundkrav effektiviserar och moderniserar ni kundadministrationen. Du kan också komma att ingå i styrgrupper och andra forum. Gruppens arbetsuppgifter innebär samverkan med andra delar av AMF som Produkt, Kundmöte, Aktuarie och IT.

Gruppens arbete innebär i huvudsak att:

  • Genomföra kvalitetskontroller av data samt rutiner för både maskinella och manuella avstämningar.
  • Fungera som användarsupport i kundnära system.
  • Hantera utredningar för till exempel avvikelser, kundärenden, incidenter och klagomål.
  • Föreslå förbättringar på kort och lång sikt.

I ditt uppdrag ingår budget- och personalansvar för gruppen som för närvarande består av elva medarbetare. Du rapporterar till chef Kundadministration.

Din bakgrund

Vi söker dig som har god kompetens inom försäkringsverksamhet, särskilt inom tjänstepensionsområdet, och erfarenhet av att vara ledare. Du har i grunden en akademisk examen eller motsvarade. Vi värdesätter också att du har erfarenhet av att leda förändringsarbete. Det är starkt meriterande med beställarkompetens, exempelvis gentemot IT, liksom erfarenhet av att hantera utlagd verksamhet.

Du är van att arbeta i ledningsgrupp där du bidrar med ditt engagemang och delar med dig av din erfarenhet och kompetens.

Personliga egenskaper

För att du och gruppen ska trivas ihop är det framför allt dina personliga kvalitéer som är viktiga. Du är prestigelös och relationsbyggande som trivs allra bäst i samverkan med andra. Du är pedagogisk och kan med lätthet och engagemang framföra ditt budskap. Som ledare är du bra på att utveckla verksamheter genom att utveckla team och individers förmåga att leda sig själva. Du har en tillitsfull människosyn och ett aktivt, inspirerande och coachande ledarskap. Du har även en god förmåga till helhetssyn och är bra på att skapa förtroende.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Ogunsen Executive Search. Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta Christina Singelman på 073-421 79 87.

Ansök direkt på Ogunsens hemsida, så snart som möjligt eftersom urval och intervjuer sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.