Är du vår nästa fondadministratör?

Till AMF Fonder rekryterar vi nu en positiv, driven och analytisk fondadministratör som vill vara med och bidra till verksamheten. AMF Fonder sitter i fina lokaler mitt i Stockholm city. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse.

I rollen som medarbetare på Fund Operations har du en bred och varierad roll där du är en viktig resurs till den dagliga administrationen av fonderna.

Arbetsuppgifterna består bland annat av:

  • Administration av värdepappersaffärer, såsom aktier, räntebärande och valutor.
  • Cash management med likviditetshantering, t ex betalningar och likvidprognostisering
  • Daglig fondvärdering
  • Bokslutsarbete
  • Avstämningar mot banker och depåbank
  • Intern och extern rapportering

Dina kvalifikationer

Meriterande är tidigare erfarenhet av backoffice, alternativt att du har tillgodoräknat dig liknande erfarenhet ifrån branschen på annat sätt. Berätta gärna för oss! Du har en universitetsexamen med ekonomisk inriktning. Då verksamheten är styrd av regler och regelverk ser vi att du har förståelse för det. Arbetet innebär många externa kontakter vilket kräver att du behärskar engelska såväl som svenska i både tal och skrift.

Dina egenskaper

Vi söker dig som är nyfiken, lösningsorienterad och som tar ett stort eget ansvar. Du arbetar lika bra självständigt som i grupp. Du är engagerad och motiveras av att nå uppsatta mål. Analytiskt och tekniskt intresse är positivt för att förstå sammanhang av rapporter på både övergripande och detaljerad nivå samt hantera alla de system som AMF arbetar med.  

Vi erbjuder dig

Fund Operations är idag ett härligt gäng på sju medarbetare som ansvarar för fondadministrationen av de 13 fondernas värdepappersflöde. Du kommer att omges av kunniga och engagerade kollegor som tillämpar ”job-rotation” vilket gör arbetet både roligare och mer utvecklande samtidigt som det breddar medarbetarnas kunskap.  

Frågor och kontakt

I denna rekrytering samarbetar AMF Fonder AB med Serveoffice och affärskonsult Åsa Ollert och Magnus Holmqvist.

Är du den vi söker, maila gärna in din ansökan online på www.serveoffice.se. Då urval och intervjuer sker löpande är det positivt om du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är 5 mars 2019.

Om AMF Fonder AB

AMF Fonder AB är Sveriges sjätte största fondbolag med ett förvaltat kapital på ca 130 miljarder. Inom AMF Fonder AB arbetar idag 22 personer. Bolaget har 13 fonder inom segmenten räntor, aktier och blandfonder med fokus att skapa god avkastning till låga fondavgifter. Fondbolaget är ett dotterbolag till AMF Pensionsförsäkring AB.