Erfaren produktspecialist

AMF söker en erfaren produktspecialist till team Produkt, en spännande roll mitt i kärnan av AMFs verksamhet.

Om tjänsten

Som produktspecialist har du en spännande och central roll i AMF och arbetet med våra produkter, traditionell försäkring och fondförsäkring. Ditt huvudfokus kommer att vara att leda och delta i produktanalyser vid till exempel ändrade lagkrav eller ändringar initierade av AMF. Det innebär bland annat att du kommer att ingå i en tvärfunktionell grupp som arbetar med avgiftssättning och ditt ansvar kommer att vara att leda den arbetsgruppen.

I din roll ingår det också att utforma beslutsunderlag, produktregler och produktkrav utifrån de analyser som har gjorts samt stötta verksamheten vid i implementering av dessa. Du ska även kunna ta rollen som beställare till projekt eller uppdrag. Du kommer att arbeta tvärfunktionellt tillsammans med aktuarier, jurister, kommunikatörer, kundadministration men även inom gruppen med andra produktspecialister.

Team produkt

Team produkt är en del av avdelning Erbjudande och teamet består idag av 7 personer inklusive Chef Produkt. Övergripande handlar team Produkts ansvar om förvaltning och utveckling av våra produkter inom traditionell försäkring och fondförsäkring samt relationer med parter valcentraler, förmedlare och företag. Detta inkluderar bland annat ansvar för försäkringsvillkor och produktregelverk, offertförfarande och produkterbjudande i upphandlingar och anslutningar samt uppföljning till valcentraler. Vi ansvarar också för att bevaka och följa upp att våra produkter och avgifter är konkurrenskraftiga.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk examen, lång erfarenhet som produktspecialist och erfarenhet av uppdragsledning. Du har god kunskap om traditionell försäkring och gärna erfarenhet av fondförsäkring. Du ska tidigare har arbetat med att formulerat produktregler och/eller försäkringsvillkor samt arbetat med produktanalyser kopplat till lag- och regelverksändringar.

Det är meriterande om du är väl förtrogen med kollektivavtalad tjänstepension och har förståelse för aktuariella och juridiska frågor.

Personliga egenskaper

Vi tror att du är en entusiasmerande och förtroendegivande person som kan leda tvärfunktionella team mot gemensamma mål. Du är analytisk och har en förmåga att se till helhet där du till exempel kan förstå hur en produktförändring påverkar i ett större sammanhang. Som person har du ett stort eget driv där du tar egna initiativ för att nå uppsatta mål. Vidare är du trygg som person och ser motgångar som ett sätt att utvecklas.

Du uppskattar att jobba i en miljö med stundtals högt tempo och kan hantera att ansvar och arbetssätt förändras. Att få fungerade samarbeten med övriga medarbetare är självklart för dig och du är med och bidrar till ett positivt arbetsklimat. För att trivas i rollen bör du också vara prestigelös och sätta kunden främst.

AMF erbjuder

AMF moderna kontor ligger mitt i centrala Stockholm och idag har AMF cirka 350 medarbetare. Med nästan fyra miljoner kunder och ett förvaltat kapital på cirka 570 miljarder kronor har vi ett stort samhällsansvar och är en av de största aktörerna på den svenska pensionsmarknaden. Vi på AMF drivs av ett engagemang för våra kunder och en stolthet för vårt uppdrag. Vi lever enligt våra värdeord Enkel, Trygg och Mänsklig. AMF drivs enligt ömsesidiga principer vilket styr vårt dagliga handlande, våra prioriteringar och beslut.

Ansökan

För att ansöka till tjänsten produktspecialist vänligen inkom med CV och personligt brev till rekrytering@amf.se senast 10 augusti. Skriv tydligt i rubriken vilken roll det är du söker.

Kontakt

För information om tjänsten kontakta Produktchef Beatrice Unge på 08-696 31 07 eller Beatrice.Unge@amf.se.

För information om rekryteringsprocessen kontakta HR-partner Kenth Johansson på 08-696 33 67 eller kenth.johansson@amf.se.

Välkommen med din ansökan!