Bugga för Tjänstepensionen!

För nionde året i rad uppmärksammar branschen Tjänstepensionens dag den 27 september. I år har vi fått extra hjälp av bandet Sannex som sjunger om sin kärlek till tjänstepensionen.

Verkligen något att fira


Ungefär 9 av 10 har en tjänstepension via sin arbetsgivare idag. Trots att tjänstepensionen är en så viktig del för den totala pensionen är det många som inte vet om de har tjänstepension eller hur mycket som betalas in. Det är också få anställda som frågar om de får tjänstepension vid sin anställning och få arbetsgivare som faktiskt tar upp det som en bra löneförmån.

Därför har vi i pensionsbranschen gått samman för att uppmärksamma tjänstepensionen en dag om året. Vi vet hur viktig den är för allas pensioner och att den förtjänar mer uppmärksamhet.

Sannex tonsätter - titta på videon!


I år firar vi på nytt sätt – med musik! Svensktoppsfavoriterna i Sannex bjuder upp till bugg med låten ”Allt som jag har önskat (Tjänstepension)”. Thomas G:son och Henrik Sethsson har skrivit låten producerad av Warner music.

Vem trodde att man kan kunde göra en svängig låt om tjänstepension? Titta på videon och sprid vidare till någon som borde kolla upp sin pension!

Se hela din pension

Vill du också ta reda på om du har tjänstepension? Fråga din arbetsgivare eller logga in direkt på minpension.se för att se över din pension. Där får du en samlad bild över både din allmänna pension, tjänstepension och eventuellt privat sparande. Kika också gärna in på tjanstepensionensdag.se så får du enkla tips om tjänstepensionen.

Om Tjänstepensionens dag

Tjänstepensionens dag firas alltid den 27 september och i år för nionde gången. Dagen syftar till att uppmärksamma tjänstepensionens betydelse för den framtida pensionen. I år står dessa bolag och myndigheter bakom dagen: Afa försäkring, Alecta, AMF, Collectum, Fora, Folksam, Folksam LO Pension, Handelsbanken, KPA pension, Lifeplan, Länsförsäkringar, minPension, Nordea Liv&pension, Offentliganställdas Förhandlingsråd (OFR), Pensionsmyndigheten, Pensionsvalet, PRI, PTK, Skandia, SPV.