Din pension ska växa - och bidra till en hållbar omställning

Att göra hållbara val är viktigt och det gäller även din tjänstepension. Men du som är kund hos oss behöver inte välja, vi jobbar nämligen redan för att dina pengar ska växa så hållbart som möjligt.

Vi vill att du ska få en så bra tjänstepension som möjligt när det är dags för dig att sluta jobba. För att pensionspengarna ska växa investerar vi dem. I vår traditionella försäkring, som 9 av 10 av våra kunder har, investerar vi i allt från företag till fastigheter och räntor. Samtidigt som pensionen växer kan investeringarna bidra till en hållbar omställning. Det tror vi är bra både för dig som kund och för samhället i stort.

Eftersom världen och klimatet kräver att samhället gör omställningar, tror vi att investeringar i företag med ett medvetet hållbarhetsarbete har bäst förutsättningar att vara lönsamma under en lång tid. För att du ska få en bra pension imorgon krävs att vi tar hand om och förvaltar pengarna långsiktigt redan idag. 

Det kan vara skönt att veta att vår strategi hittills verkar fungera. Vår traditionella försäkring har nämligen haft bäst avkastning på 5, 10 och 15 års sikt bland jämförbara företag.* Men oavsett om du har en traditionell försäkring eller väljer dina egna placeringar genom vår fondförsäkring omfattas investeringarna av vårt hållbarhetsarbete.

Läs mer om hållbarheten i ditt sparande

Från och med mars 2021 finns en ny EU-gemensam klassificering som hjälper dig som kund att jämföra hållbarheten i olika typer av sparanden. Hos oss kan du spara i traditionell försäkring och i fonder, antingen genom en fondförsäkring eller fritt fondsparande utan koppling till pension. 

För traditionell försäkring kan du läsa fördjupad hållbarhetsinformation här.

För våra fonder kan du läsa fördjupad hållbarhetsinformation för respektive fond här.

Om du är osäker på vilken form av sparande du har kan du se det genom att logga in här med BankID.

 

* Svensk Försäkring. Avser totalavkastning traditionell försäkring bland jämförbara bolag (AMF, Alecta, Folksam Tjänstepension, KPA Pension, Skandia Liv, SEB Pension) 2016-2020, 2011-2020 och 2006-2020.